torstai 7. elokuuta 2014

Trooppinen perämeri

 


Päivitystä vihdoin ! "jostain" syystä en viihdy kesäaikaan tietokoneen äärellä. Kesämme kun on niin lyhyt ja siitä yrittää kaiken saada irti mahdollisimman hyvin kaikenlaisen puuhailun, lomailun ja harrastuksen merkeissä. Jos valita saisin, niin käyttäisin kaiken vapaa-aikani sukelluksen ja vesillä olon merkeissä. Säiden herra on ollut kuluneena kesänä merkillinen. Juhannuksena polttelin kokkoa yhden lämpöasteen lämmössä ja heinäkuun alkaessa olot muuttuivatkin sitten trooppisiksi.
Viilennystä hain lomallani joesta ja perämerestä. Torniojoen lämpötila parhaimmillaan oli 26 astetta, joka jokseenkin kyseenalaisti viilentymisen. Matala virtaava joki tarjoaa uskomattomia näköaloja joen "makromaailmaan" . Jäähdytyksen lomassa sitten annoin kamerani sarjakuvata näitä näkymiä. Virtaava vesi luo hienoja kontrasteja pinnan alla varsinkin ilta-auringon valossa.
  



Kesä kääntyy syksyyn.. Viistoluotauksia ei ole tehty tälle kesälle vielä ollenkaan. Pari kohdetta käydään tarkistamassa kuitenkin lähiaikoina tavalla tai toisella. Siitäpä sitten päivitystä lähiviikkoina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti